Friday, March 16, 2012

cum m-as imbraca daca as fi un iaurt?

datorita CROS, am fost la un workshop pe design de ambalaj. n-au ajuns cele 5 ore de prezentari, studii de caz si lucru. stiu, este doar un ambalaj, insa se ridica o gramada de intrebari cand ajungi sa analizez unul sau sa creezi altul sau chiar unul nou!

ambalajul unui produs arata asa de simplu si totusi in spate sunt atatea idei si semnificatii. trebuie sa te gandesti ce culori sa alegi, ce font sa pui, ce imagine sa adaugi [daca vrei, daca se poate, daca nu este prea mic ambalajul], incadrarea informatiilor. totul ca sa arati ce/cine este produsul, ce face si la ce este bun. dar mai ales sa atragi cumparatorul/consumatorul sa dea banii pe el.

apoi am lucrat pe echipe. cam dificil sa alegi ceva din toate acele idei care ne-au trecut prin cap. mai ales doar in 30 de minute! asta cu tot cu idei, research, decizii si executie. desi am primit spre 'ambalare' un iaurt, acest produs nu-i miraculos. desi acest iaurt era bio, in Ro cota de piata este foarte mica pentru astfel de produse. deci trebuia sa atingem partea 'verde' a omului, aia mica 'care este' :) dar la final tot recipientul a fost minunea: borcanel de sticla!
oricum m-am lamurit cu partea de ambalaj. e chiar interesanta. cred ca mi-ar placea sa incerc aceasta latura a imaginii unui brand. voua cum va suna? :)

sursa poza 1 si 2.

No comments:

Post a Comment